Werkgroep ZWO - Kerk in actie Werkgroep ZWO - Kerk in actieDe Werkgroep ZWO bestaat uit leden van de PKN Gemeenten Geldermalsen: Hervormd (Centrumkerk) en Gereformeerd (Emmalaan), en heeft als doel geld in te zamelen voor met name werelddiaconaat en ontwikkelingshulp. De opbrengsten komen o.a. ten goede aan projecten van Kerk in Actie, ook worden er bedragen gereserveerd als fonds voor noodhulp.
Daarnaast wordt elke 2 jaar een project gekozen om specifiek te ondersteunen. Hiervoor organiseert de werkgroep uiteenlopende activiteiten om gelden te genereren.
 
In 2016-2017 heeft de werkgroep zich ingezet om via de Stichting ‘Make the Difference’ een basisschool in Kenia te ondersteunen. Op 4 november 2017 werden deze activiteiten afgesloten met een geslaagde muziekavond in de Centrum van Geldermalsen, waar een totale opbrengst van € 9.043 voor het project bekend gemaakt werd.

Momenteel buigt de werkgroep ZWO zich over de keuze voor een nieuw project, wat voor langere tijd ondersteund zal gaan worden.

Bij de Albert Heijn aan het Máximaplein in Geldermalsen kunnen vanaf 1 februari 2018 emballagebonnetjes gedoneerd worden voor Stichting Pemama, in samenwerking met de Werkgroep ZWO.
Stichting Pemama helpt vanuit Buren de school van Peter Maunda in Lusaka, Zambia. Peter is een jonge, bevlogen onderwijzer die in zijn school aan huis lesgeeft aan ruim honderd leerlingen. In Zambia, waar de overheid er niet in slaagt overal voldoende betaalbaar onderwijs te bieden, zijn dit soort initiatieven hard nodig. Met onze hulp kan Peter zijn school verder verbeteren en meer kinderen helpen. Namens Peter, zijn team en de kinderen hartelijk dank! 

terug